top of page

16-17 maart : Whiskyfestival Gent

Het was op zaterdag 16 maart weer zover , Gent nodigt alle whiskyliefhebbers uit om een middagje naar het ICC te komen . De ouwe getrouwe importeurs met hun gekende producten vullen hun tafel met lekkere flesjes . Buitenlandse brand ambassadors nemen hun plaats in , zodat om 12.00 de deuren open kunnen , en de whiskyglaasjes kunnen worden gevuld.

Ook ik mocht een tafeltje vullen , niet met flesjes , maar met foldertjes en met verhalen , met vooruitzichten , met passie en liefde voor ons restaurant .

Ja , er zijn nog mensen die ons nog niet kennen , en niet weten dat je lekker eten kan combineren met whisky. Het Schotse Levenswater is de trigger om het visitekaartje in hun binnenzak te laten verdwijnen met de belofte , dat ze een keertje gaan komen .

Onze Mia en Jos van B&B 't Heirweggoed zijn een goed lokaas . Te ver om nog naar huis te rijden dan kan je reserveren bij Jos en Mia ( onze Mouthy Cow) .

We vertellen over onze projecten : Whisky on the train , Whiskydegustatiemenu's , Whiskyladies.

Ik plak de dames die de beurs bezoeken een sticker op : I'Am a whiskylady . Op die manier springen die dames in het oog op de beurs ,en kan ik onze Mouthy Cows WHISKYCLUB verkopen.

Enkele Whiskyladies , Mouthy Cows komen op onze stand langs en we keuvelen over wat nog komen gaat . En 3 nieuwe dames sluiten zich aan .

Nu klokken we af op 82 dames , die bewust lid geworden zijn van onze MOUTHY COWS .

Om 14.30 geeft Stef een Masterclass omtrent Desserten en Whisky , op zondag steekt hij in zijn Masterclass Foodpairing Whisky en gerechten .

Op zondag om 16.00 mag ik ook naar boven , naar de Masterclass ruimtes .

Daar wachten 6 mensen op mij om mijn verhaal LADIES IN THE WHISKY te aan horen .

We proefden enkel whisky's die iets met die pioniersvrouwen te maken hadden .

Laphroaig's Bessie Williamson , Sarah Burgess van Macallan , Le Frog van House of Maccullum ,Bushmill's om mee te starten . We waren niet met 30 man , maar wie er was was zich heel erg bewust van de rol die vrouwen gespeeld hebben in de voorbije 150 jaar . Zelfs in de tijd van de Egyptenaren was er een rol weggelegd voor de vrouw die het distillaat beheerden .

Binnen de whiskyindustrie werd het fijne handwerk van de vrouw omgezet in een belangrijke schakel . Bottelen , etiketteren en leuk wezen voor de merchandising en de reclame voering .

een uurtje was zo vol gepraat .


Moe maar voldaan ruimden we op zondagavond onze tafel op .

Met dank aan helpende helpers . Met dank aan de bezoekers , see you next time.




In Waregem zetten we de zelfde reclame op , om in het verre West-Vlaanderen over dat restaurantje in Kluizen te vertellen , over die madammen die de weg vinden om samen te komen in dat clubje : The Mouthy Cows .


1 weergave0 opmerkingen
bottom of page